"Man föds inte till kvinna, man blir det"

Citat från Simone Beavouir. Det är sant. Man föds ju till en "honmänniska", men man föds inte till att bli det vi idag kallar kvinna.

Att vara kvinna innebär så mycket mer än att ha två bröst. Och tvärtom förstås, att vara man innebär så mycket mer än det borde.

Ja, jag föddes till flicka, men jag vägrar att bli en kvinna. En kvinna som sminkar sig för att hon anser att hennes ansikte inte skulle duga åt en man, en kvinna som handlar så mycket kläder som möjligt för att ingen minsann ska kunna säga att hon går i samma kläder jämt, en kvinna som pressar sig i smala storlekar för att se smalare ut än hon är, en kvinna som ska vara perfekt - bara för att en man ska vilja ha henne. Det är det all den här skönhetshetsen bland kvinnor går ut på, att män ska vilja ha dem. En sådan kvinna vägrar jag att bli.

Jag vägrar också att bli en man. En man som måste vara stark och tuff för annars är han en pussy (och gud förbjude att man skulle vara som en tjej), en man som måste visa sig stark och modig jämt, en man som aldrig får visa hur de känner sig innerst inne. För det är så de fostras som barn, till små soldater. Och det är inte sådana de är, under all kultur och alla normer de har tagit till sig.

Det är dessa ideal som eftersträvas. En smal liten kvinna som hela tiden längtar efter en man som måste visa sitt oberoende och vara stark och tuff. Och det är just de här idealen som jag inte tänker låta styra över mig. Jag tänker inte sätta människor i fack beroende på kön, för det är inte könen som egentligen skiljer oss åt. Det är vår egenskapade kultur. Och jag tänker aldrig sluta tro att män och kvinnor är kapabla till så mycket mer än att leva upp till respektive ideal.

För vi är så mycket mer än kvinnor och män. Vi är människor.



peace

Jag vet att det är lite segt här/MCBritt

And I'm sorry. Jag har inte riktigt hunnit. Pluggeliplugg skyller jag på, även om andra faktorer också har spelat in (som man säger i skolan)


Varför hette ingen hamburgare MCBritt?

Jag mejlade faktiskt och frågade varför att burgarna var killar. Svaret jag fick var att "dessa var de namn som kom fram. Jag är ledsen om du anser detta vara diskriminerande, det var inte vår avsikt", typ.

Det är ju det jag menar. Mannen är normen och man tar automatiskt killnamn om man ska döpa en hamburgare, utan att tänka på det. Prova själva. Det sitter i märgen på oss, tyvärr.


peace

Breaking dawn nästa

Ska äntligen se filmen om ett par timmar. Det är så spännande att se hur de gör om boken till film tycker jag :)

Vet att bilden är rätt ful, men jag ville bara visa att mitt hår faktiskt KAN ligga ner helt rakt oxå. Mystery solved.

Peace


Un header nuevo

Som ni ser har jag bytt header, jag kände att det var på tiden, då den gamla inte blev som jag ville rikigt. Så, nu kör vi med denna ett tag :) peace

När barn bara har stereotypa förebilder att följa, hur ska man då kunna bryta normen?

Som på bilden nedan. Barn ser upp till prinsessor respektive riddare. Dessa figurer är ju de enda som presenteras för dem. Om det tankesättet lärs in från start, hur ska man då kunna bryta könsnormerna?

Bilden är ifrån min psykologibok

Peace


MITT LIV GÅR BRA IDAG

DET GÅR BRA NU. ALLTING RULLAR PÅ SOM DET SKA. haha.

Nej men idag så frågade min engelskalärare om jag vill tenta av engelskan och göra nationella proven redan i jul, vilket jag såklart ville. Så sjukt glad och hedrad jag känner mej! Så nu blir det jag och några andra ettor som får göra engelska prov innan vi går på jullov, sweeet :D

Och jag kom just hem från poppingträningen, och jag är ASPEPP! Så glad att jag har börjat få positiv respons från de andra i gruppen, känner verkligen att jag är MED, jag är så sjukt glad :D Och jag är så sjukt glad att jag har mina poppingboys ♥ 

Wow, ni har aldrig sett mej såhär glad va? (Inte jag heller haha.)


HAPPYFACE :)


peace

Pluggeliplugg

Historieprov och feting-föredrag på fredag. Historian är inga problem, men att stå och hålla tal, NEJ TACK! :bigeyes:

Jaja, jag pluggar på, och jag tror ändå att föredraget sitter ganska bra. När jag står framför min egen spegelbild i fönstret och pratar det vill säga. Tänk om jag får tunghäfta och börjar sluddra när jag pratar när jag står framför läraren? Jag sluddrar jämt när jag blir nervös, och det plus att prata liiiite för fort = illa.  



Stressar av genom att skratta. :D

peace

Okej inlägget under..

Vart ju lite fuckat. Det ska stå gjort, inte "hjort" haha, och så ska det bara va en bild.

Att blogga på mobilen är en konst. Checka inlägget under ändå ;)
Peace


Min hälsoprofil

... Är en uppgift vi just fått i idrott. Hm, har en känsla över att lite dåligt samvete kommer att smyga sig in när man analyserar sin hälsa....

Jaja, jag har ju hjort en bra början på en mindmap i allafall :) jag är ju fantastisk på självporträtt.

Peace


Läget nu

Har precis tagit mej en macka och sitter nu framför datorn och pluggar. Jag tränar till ett föredrag som jag ska ha på fredag. Jag kommer att dö. Jag vill inte! :bigeyes: Okej inte dö men, lida ialla fall. Jaja, pluggar la på då.


Ni får lida lite med mej, en ful cam-bild kommer här. Den bränner i ögona på er va?


peace

Hur lång tid ska revolutionen behöva ta egentligen?

För det är vad feminismen vill åstadkomma. En sorts revolution där människor tillslut ska inse att kvinnor också behövs och är viktiga.
Att kvinnor räknas likaväl som män. Men så är det inte idag. Långt ifrån.
Men allt det där vet ni ju.
Att kvinnor blir förnedrade överallt.
Att många kvinnor blir slagna av män om de inte lyder, om de skulle ha en egen vilja, om de skulle ha en åsikt.
Det finns män som kastar syra i ansiktet på kvinnor som lämnat dem, för att ingen annan man ska vilja ha henne.

Men ni vet ju allt det där.  
Ändå pågår det, nu, idag, år 2011.


Texten på bilden tagen från min historiebok, Alla Tiders historia.

peace

Colour

Fråga inte.


Vackraste 3D-bokmärket ever

Fick det här av pappa för ett par dagar sen, det är ju för grymt :D

Peace


Hemkommen från träning


Oj vad stökigt mitt rum ser ut :bigeyes:
How.....how how HOW?!?

Träning med ViBE, sjukt kul ♥ Man har alltid så kul med dom! LOVE

peace

God förmiddag medlemmar av kungariket (eller icke medlemmar oxå)

Lyssna på videon. Kvinnan är ju fenomenal, och hon har så rätt. Hur blev det så att kvinnor bara kan känna sig nöjda om de är vackra? Hur blev det så att få höra att man är söt är viktigare än att få höra att man är smart?



Video hittad hos bloggaren www.ladydahmer.se, som förövrigt är sjukt grym! Kolla in den bloggen, hon är en av mina främsta inspirationer. :) 

peace

Snabbt barra

Hinner egentligen inte blogga, måste duscha o sova o allt......... och och och.

Men jag tänkte informera er om att idag är det en HAPPY DAY! Jag har lyckats dansa ett bra solo på poppingträningen!! Har aldrig hänt!! Mitt när jag står och dansar när vi kör ett solo var på slutet, så börjar folk liksom uppmuntra mej, ropa och sånt. Jag blev helt paff, jag har aldrig fått sådan respons. :D :D :bigeyes:
Och jätteglad givetvis, min vecka är gjord. Månad kanske.

(Inte för att skryta alltså, jag ville bara delge en glad nyhet för en gångs skull, tänkte att det kunde vara trevligt som omväxling ;)


Rundar av med en vacker liten bild :) ♥

gonatt and peace to yall

Studiecirkeln

Idag följde jag med min pappa på en studiecirkel för invandrare som lär sig svenska osv. :D Min pappa hade föreläsning kan man säga. Det var verkligen jätteintressant att prata med folk från olika kulturer och med olika språk och religioner! 

En kvinna från Mellanöstern sa till mig att om jag hade gått ut i hennes hemland med mitt hår sådär (typ snett rakt upp på huvudet) så hade polisen klippt av det. Klippt av det. Hon sa att man inte fick se ut så. Tjejer måste ha slöja utomhus, och om jag förstod henne rätt så fick inte killar heller ha en sådan frisyr som jag har. Varför vet jag inte.

Det här gör mig så bekymrad. Att folk inte får se ut hur de vill, att man inte har den rätten överallt. Det borde ju vara en självklarhet, men det är inte så. 

Och idag diskuterade de körkort, och det faktum att man måste göra provet och teorin på svenska. Fanns i vissa fall på engleska också tror jag. Men detta hindrar många invandrare från att ta körkort, då de inte kan förstå språket så bra. Varför får de inte ta körkort på sitt eget språk?? Är det verkligen för mycket begärt att det i allafall finns en tolk på körskolor? Och om man inte kan ta körkort är det också svårt att få jobb. Det blir ju en ond cirkel. Jag hatar sådana här orättvisor. Bilkörning är ju inte på svenska, det är på bilspråk, och då spelar det väl ingen roll vilket språk man tar kursen på?? :bigeyes:


Åh jag vill följa med till cirkeln igen, det var ju superspännande. Plus att jag tränar lite spanska då också På samma gång, då där jobbar två sydamerikaner!  [de pratar spanska i Sydamerika för den ovetande] ;)  

peace guys♥

Nytt bloggmaterial pågår....

Håller på att förbereda mej för C-A provet i historia, och sitter nu och brainstormar fram lite tankar.

Förvånande att alla handlar om kyrkan och kristendom. Inte.

Peace


Lite statistik



Det visste ni inte. Men nu vet ni. Och barnäktenskap finns ju nästan överallt.

Kan ni fatta. Små barn. Inte kvinnor.
Små barn som gifts bort mot sin vilja att stanna med sin familj.
Små barn som gifts bort för pengar, eller egentligen gifts dom bort för kor. 
Kor till brudens familj, bruden till brudgummens.
Är det inte förjävligt? 
Vad är det för en värld vi lever i?

Punkt.

peace, to all people


Modell för en dag II

Här kommer ett par av bilderna rå!






Mi familia. Va fina vi va idag :)

Jag känner att det har varit lite mycket ego och lite för lite åsikter nu de senaste dagarna. Men det ska bli bättring. Promise.

peace guys

Modellfabriken

Yep nu är man här och sminkad och klar. Jag ser lite bitchig ut på bilden märker jag. Inte med mening.

Peace


Modell för en dag

Japp, min familj inkluderad mej ska nu iväg och fotografera oss. Det blir ju spännande. Om det blir bra bilder alltså. Annars så blir det en breakdown för min självförtroende. Ja, tyvärr så är mitt självförtroende ganska starkt kopplat med hur jag ser ut.

Så, let's hoppas for some good shots, aight? ;)




Sjukt gammal bild på mej, men det såg ni väl på håret haha.


peace


Varför är blogg.se belamrad med det här?



Alla hjärtans krossade dag? WTF?!

Vad är det här? Vill dom håna de hjärtekrossade eller vad är grejen?

Kan någon förklara? :bigeyes:

peace

CHANGEEEEE

På min header. Jag bytte lite färger, la till en rad och gjorde den cirka 300 pixlar smalare.

Det var allt för nu.

peace

Hej alla fans

går var jag sjuk. Ganska ordentligt sjuk faktiskt,, med feber och allt. Det var rätt längesen. Är det bara jag som hellre har feber än är förkyld?

Jaja, idag mår jag bättre, även om min hals protesterar lite smått.


Det är lördag! Jippi. Det är liksom bara känslan av att det är lördag ♥


*Min hals är sjuk.

*Det är dimmigt ute, och säkert extrem-kallt. Amanda-väder är sådär mittimellan. När man kan ha byxor och en tröja och varken svettas eller frysa. Hade det varit så året om hade det varit perfekt. Jag hatar att frysa och jag trivs inte världsbäst med att gå i korta shorts och ett tunt linne. Lagom är bäst. (hoho)


Ni får en assnygg cambild på mig när jag har frukost-på-sängen. (Gjord av mig själv, ingen lyx här inte)
Som sagt, jag är fortfarande ingen modell.

peace guys


Den som sa att mensvärk går över när man tränar ljög.

Det är nu bekräftat av mej. Jag har haft hård gympa i 1 och 1/2 timme nu och har fortfarande lika ont. Kul liv.

Och så lite popping på det om tvåkommafem timmar, det blir bra. Fast då kan ja säkert glömma värken eftersom det är så kul. Fast man vet ju aldrig.

Lite onödig fakta som ingen blev glad av. Och nu missade jag min hållplats oxå.

Peace


Du är inte trasig, du behöver inte fixas

Låttexten har slagit rot i hjärnan, och förövrigt så passar den väldigt ra ihop med den här boken.

Läs den bara.

Peace


Varför gud med all säkerhet måste vara en man

Man hör ju många som ifrågasätter att gud är just Herren och Fadern, maskulin alltså. Varför kan inte gud vara en kvinna?

Det frågar jag mej också, men jag har insett att gud aldrig skulle kunna vara en kvinna. Varför då då?

Jo, för att kvinnor har skapats med en sämre andningkapacitet och muskelmassa än män. Alltså är männen fysiskt starkare än kvinnorna, och kan därför kontrollera dem med våld om så önskas. Varför kunde inte gud bara ha gjort båda kön jämlika, var det verkligen för mycket begärt?

Kvinnor har skapats med möjligheten att föda barn, och sedan också amma det. Vilket gör att kvinnor kommer att få sköta om barnen ganska mycket under deras första tid. Det borde ju till och med gud ha insett. Kvinnor har skapats med blödningar en gång per månad i stort sett hela sina liv. Hade gud varit en kvinna, så hade hon inte gjort såhär mot oss. Det förvånar mig inte att en manlig gud skulle ha gett tjejer alla dessa nackdelar, då övriga kristendomen också utgår ifrån män, kolla i Bibeln så får ni se. Manlig Jesus, manliga lärljungar, manliga profeter.

Ni kanske märker att jag inte är guds största fan, och det är sant. Dock tror jag nog på att det finns en gud, har svårt att tro att världen bara uppkom av sig själv, helt plötsligt. Men att jag tror på honom betyder inte att jag gillar honom så värst. Visst, han har några bra poänger. Att älska sin medmänniska som sig själv tillexempel. Jättebra. Men att kvinnan hela tiden blir ratad i i stort sett alla religioner,

det är fan inte okej.

Säg gärna emot, jag skulle älska att ha en diskussion istället för en monolog som nu. Säg vad ni tycker! Gillar ni gud, tror ni på gud?

peace

Oj va vacker man är hoho

Eller... Men man kan ju alltid låtsas!

Ha en bra dag

Peace


Feminism - in amandas point of view

Mitt huvudämne på bloggen är alltså feminism, och jag antar att ni som tittar in här redan vet det från min förra blogg. Men jag tänkte ändå att jag skulle berätta lite om mina åsikter för den ovetande.

Feminism är alltså en ideologi som vill att män och kvinnor ska vara jämställda. Trots att Sverige anses vara det mest jämställda landet i världen vad jag vet, så har vi fortfarande en låååång väg kvar. Varför får egentligen kvinnor lägre lön än män? Och varför gör kvinnor globalt sett 66% av all världens arbete, men får bara 5% av världens totala lön?

Jag vet inte exakt hur man fick för sig att kvinnor är så okompetenta och okunniga, jag tror dock att det har växt fram under en sjukt lång tid. Enligt historieföreläsningarna i skolan började det när människan började odla, då arbetet kunde bli för tungt för kvinnor, och då blev de hänvisade till hemmet. 
Och där har de fått stanna.

Den viktigaste orsaken till att kvinnor än idag är "sämre" än män tror jag främst beror på könsrollerna. Det här kommer jag tjata en hel del om. Varför uppfostras små flickor till att bli prinsessor, medan killar ska vara tuffa små superhjältar?


Ser ni vad jag menar?

Ha en god natt

peace

CONRAD MURRAY ÄR DÖMD

FÖR MICHAEL JACKSON'S *SVÄLJ* DÖD. HAN ÄR DÖMD!!!!!! JAG KAN INTE TRO DET, JAG ÄR HELT HYYYYYYYYYPER! HAN ÄR DÖMD, RÄTTEGÅNGEN ÄR ÄNTLIGEN SLUT. ÅÅÅÅH DET HÄR ÄR JU HELT OTROLIGT, JAG ÄR SÅ OTROLIGT LÄTTAD.

ÄNTLIGEN LITE RÄTTVISA FÖR THE MAN IN THE MIRROR ♥


MICHAEL MY KING ♥

PEACE

Hej alla fans

Eller ja. Visst. Nu har jag startat en ny blogg, med ett mer passande namn. Min gamla blogg var ju http://confessionsofamichaeljacksonfan.blogg.se/, men jag kände att namnet inte riktigt avslöjade mitt huvudämne som är feminism och andra åsikter om världen i allmänhet. Och därför bestämde jag mig för att byta. bloggen kommer alltså vara samma som den varit hittills; same shit, different name liksom.

Opinion betyder ju åsikt, och mina åsikter är nog det jag är mest stolt över hos mig själv. Sedan vet jag att många nog tycker att det är lite jobbigt när jag helt plötsligt kommer med nån "har ni tänkt på det här", och "varför är det såhär?" vid middagsbordet. Men nu får ni mina funderingar istället/också.

Bra va?

peace

RSS 2.0